یکشنبه ۱۳۹۵/۰۸/۲۳

مجابي، رئيس کميسيون سلامت و خدمات شهري شوراي شهر قزوين تأکيدکرد؛

تأکيد بر رواج فرهنگ کاهش زباله در کشور با استفاده از ظرفيت سمن‌ها

بيش از 30 تا 35 درصد از مواد دور ريختني در ايران را مواد غذايي تشکيل مي‌دهد، گفت: اين مقدار را مي‌توان براي سير کردن 15 ميليون نفر استفاده کرد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ سيد کاظم مجابي رئيس کميسيون سلامت و خدمات شهري شوراي شهر با تأکيد براينکه آمار دورريختني‌ها در ايران مطلوب نيست، گفت: بيش از 30 تا 35 درصد از مواد دور ريختني در ايران را مواد غذايي تشکيل مي‌دهد، گفت: اين مقدار را مي‌توان براي سير کردن 15 ميليون نفر استفاده کرد.

وي تصريح کرد: متأسفانه ايران در رابطه با ميزان آمار دورريختني‌ها، سومين کشور جهان به شمار مي‌آيد و اگر اين روند همچنان ادامه پيدا کند به جايگاه مطلوبي دست پيدا نخواهيم کرد.

اين عضو شورا با اشاره به سير توليد مواد غذايي از بخش کشاورزي و زحمات و انرژي که براي حمل و نقل و توزيع آن در سراسر کشور انجام مي‌شود، گفت: در کنار اينها بايد هزينه توليد مواد غذايي که به عنوان مواد اوليه در کارخانه ها براي توليد ديگر محصولات به کاربرده مي‌شود را نيز افزود که بازهم هزينه ديگري را به کشور وارد مي‌کند.

مجابي يادآورشد: با توجه به هزينه و زحمتي که براي توليد مواد غذايي صرف مي‌شود، نبايد به همين راحتي اين مواد غذايي جزو چرخه دورريختني ها قرار بگيرند، چراکه توليد زباله بيشتر، تهديدي براي منابع طبيعي و محيط زيست به شمار مي‌آيد.

رئيس کميسيون سلامت و خدمات شهري با اشاره به سفارشات و تأکيداتي که در دين مبين اسلام مبني بر عدم اسراف مواد غذايي و مصرف درست و اندازه داشته است گفت: مسئولان و متوليان امر در خارج از شهرداري و سازمان فرهنگي_ورزشي در مجموعه مديريت شهري، مي توانند با فرهنگسازي، اجراي برنامه هاي آموزشي مناسب و به نحو مقتضي، فرهنگ مصرفي مردم را تغيير دهند و از سوي ديگر فرهنگ کاهش توليد زباله به خصوص در حوزه مواد غذايي را بهبود بخشند.

وي در خاتمه خاطرنشان کرد: در اين بخش سمن ها و تشکلهاي مردم نهاد مي‌توانند نقش مهمي در اطلاع رساني و تغيير سبک زندگي مردم ايفا کنند و به ياري مجموعه مديريت شهري و ديگر دستگاهها بيايند.

پايان پيام/2194/آبان95

 

تصاویر مرتبط